Тотальний принцип виживання: Латвія збирається поширити обов'язкову строкову службу на жінок

Малочисельні народи Балтії потребують більше ресурсів для захисту від Росії. Данія вже залучає жінок на обов'язкову строкову службу. Латвія 2023 року відновила призов чоловіків. Жінки наразі можуть проходити строкову службу на добровільній основі.

В Латвії для жінок введуть строкову службу

Латвія розглядає можливість запровадження строкової служби для жінок. Про це у середу, 28 серпня, заявив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, повідомляє Delfi, передають Патріоти України.

За словами Спрудса, такі зміни не будуть негайними та їх планують запровадити до 2028 року.

"Звичайно, це не станеться сьогодні або завтра. Однак до цього часу необхідно виконати домашнє завдання", - зазначив він.

Міністр оборони Латвії також наголосив, що у країні має відбутися публічна дискусія, яка вже розпочалася.

"Це не лише питання коаліції, це питання політичних партій, парламенту і всього суспільства", - додав Спрудс.

Міністр зазначив, що у країні має бути проведена підготовча робота для забезпечення якості національної оборони та задоволення потреб солдатів запасу. Він також додав, що потрібно підготувати відповідне оснащення, зокрема, форму для жінок, зброю та обладнання.

Нагадаємо, у Данії з січня 2027 року запровадять строкову військову службу для жінок та збільшать кількість призовників. Про це у вівторок, 30 квітня.

За новим законодавством, жінки будуть проходити строкову службу на тих самих умовах, що й чоловіки. Наразі юні данки ідуть в армію лише на добровільній основі

"Вся ця щуряча метушня": На російському ТБ побачили "користь" від захоплення ЗСУ частини Курської області

четвер, 29 серпень 2024, 11:30

Після захоплення ЗСУ частини Курської області російські пропагандисти почали радити своїм громадянам шукати у цьому позитив, передають Патріоти України. На ці думки їх щосили наштовхують як у «z-пабліках», так і на федеральному телебаченні. . Наприкла...

"Точкові операції можуть бути": Мусієнко оцінив, чи можливі прориви ЗСУ на фронті восени

четвер, 29 серпень 2024, 10:50

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів "РБК-Україна", де буде фінальна битва осені 2024 року. На його думку, активна фаза наступу ЗС РФ може бути десь до жовтня, а потім ворогу знадобиться пауза, передають Патріоти Ук...