Трагедія під Шумами: На Дніпропетровщині попрощалися з 27-річним бійцем 10-ї гірсько-штурмової бригади, котрий загинув від кулі російського снайпера, намагаючись врятувати інших

На Дніпропетровщині 30 березня попрощалися з 27-річним бійцем 10-ї гірсько-штурмової бригади Сергієм Гайченком. Як визнав головнокомандувач ЗСУ, Сергій Гайченко прямував на допомогу підполковнику Сергію Ковалю та Сергію БарничуСергію Барничу, котрі потрапили під безкарний снайперський розстріл окупантів, зазначають Патріоти України.

Поховали бійця в його рідному селі Михайлівка Синельниківського району. Церемонія прощання відбулася біля школи, в якій він навчався.

Як повідомили в Раївській об’єднаній територіальній громаді, у яку входить село, Сергій Гайченко двічі призивався до лав Збройних сил України. Шість років тому він служив в Президентському полку. У вересні 2019-го знову був призваний на військову службу, у складі 10-ї бригади потрапив у зону бойових дій на Донбасі. Був командиром відділення.

26 березня, під Шумами, під час обстрілу бойовиками позицій українських військових з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів, смертельні ураження отримали двоє українських військових-саперів. Гайченко разом з товаришем намагалися забрати тіла й також загинули.

29 березня, у Кам’янець-Подільському, поховали одного із загиблих, підполковника Сергія Коваля. 30 березня поховали ще двох загиблих: у Дубровицькій громаді на Рівненщині попрощалися з Максимом Абрамовичем, а в Калуші на Івано-Франківщині – з Сергієм Барничем.

Удар по авіабазі "Кущевська": Розвідка Британії оцінила, до чого призведе розосередження літаків Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:30

Впродовж тижня українська атака на російську авіабазу "Кущевська", ймовірно, призвела до того, що приблизно 40 літаків різних типів були виведені з цього району. Їх розподілили між кількома аеродромами. Про це пише Міноборони Великої Британії, передают...

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...