Трамп дав завдання помирити його з Путіним: Американський дипломат розповів про таємне доручення президента

У середині грудня минулого року Сенат США затвердив номінованого президентом Трампом Джона Саллівана на посаду посла Сполучених Штатів в Російській Федерації.
Джон Салліван. Фото: ВВС.

Президент США Дональд Трамп доручив послу в Росії Джону Саллівану вжити заходів для поліпшення відносин між Москвою і Вашингтоном. Про це сам диппредставник повідомив в інтерв'ю, зазначивши, що має намір продовжити курс свого попередника Джона Хантсмана, передають Патріоти України.

"Я сподіваюся продовжити ту чудову роботу, яку він виконав, я радий цій можливості. Незадовго до того, як він покинув свій пост, і після цього ми з ним кілька разів обговорювали шляхи конструктивної взаємодії Сполучених Штатів з урядом Росії", – заявив посол.

За його словами, відносини країн зараз перебувають на найнижчій точці з часів закінчення холодної війни. "Не можу сказати, скільки на це піде часу, але починати треба сьогодні. Ми не можемо чекати виборів у США у листопаді цього року або якихось інших політичних подій. Спільна робота Сполучених Штатів і Росії - це сьогодні абсолютна необхідність і моє пріоритетне завдання", - сказав Салліван.

Він зазначив, що у Росії і США є принципові розбіжності, "але це не означає, що у нас немає обов'язку підтримувати контакти з іншою стороною".

Джерело: РБК.ру

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...