Трамп на останок вирішив повчити уму-розуму Сенат за подолання президентського вето на оборонний бюджет-2021, що передбачає військову допомогу Україні та "пекельні" санкції Москві

Президент США Дональд Трамп розкритикував Сенат, який схвалив оборонний бюджет на 2021 рік, подолавши накладене главою держави вето, зазначають Патріоти України. Як написав Трамп у Twitter, Сенат упустив можливість позбутися розділу 230, який "дає необмежену владу великим технологічним компаніям".

"Тепер вони хочуть дати людям, змученим китайським вірусом, $600, а не $2000, яких вони так відчайдушно потребують. Нечесно і нерозумно", – зазначив він.

Скрин Twitter

Нагадаємо, в грудні обидві палати Конгресу схвалили проект оборонного бюджету, причому переважною більшістю голосів. Однак Трамп наклав на нього вето. За його словами, оборонний бюджет в нинішньому вигляді стане "подарунком Китаю і Росії".

Зокрема, Трамп виступав за скасування статті 230 закону про телекомунікації 1996 року, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

Як повідомляв OBOZREVATEL, оборонний бюджет США передбачає військову допомогу Україні. Цього разу вона може скласти 250 млн доларів від Пентагону, як і було раніше. Також додатково Держдепартамент може виділити 115 млн.

Крім допомоги, документ розширює санкції проти російських трубопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік", забороняє співпрацю американських і російських військових, і вводить санкції проти Туреччини за поставки російських ЗРК С-400.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...