Трамп усе: Байден перемагає у ключовій для виграшу виборів Пенсильванії

Кандидат від Демократичної партії Джо Байден перемагає чинного президента Дональда Трампа у ключовому для виграшу виборів президента штаті - Пенсильванії, передають Патріоти України.

Байден зараз лідирує в Пенсильванії - він випереджає Трампа на 5 587 голосів, 49,4% проти 49,3%, повідомляє CNN. Лідерство у штаті змінилося після підрахунку в п'ятницю вранці близько 31 000 голосів з Філадельфії.

Як і в Джорджії, де Байден вийшов у лідери в ніч на п'ятницю, Байден почав різко скорочувати відрив, коли виборча комісія перейшла до підрахунку бюлетенів, що надійшли поштою. Майже 80% голосів у "поштових" бюлетенях - за Байдена, стверджує влада Пенсильванії. У 2020 році через пандемію кількість поштових голосів була особливо високою.

Пенсильванія є одним зі штатів, які затримали підрахунок голосів, оскільки за місцевим законодавством, поштові голоси починають рахувати лише у день виборів (більшість інших штатів починає їх обробку наперед).

Пенсільванія є одним з густонаселених штатів та дає 20 голосів до Колегії виборників - органу, чиї члени обирають нового президента США, голосуючи так, як доручила їм більшість громадян штату. Із голосами Пенсильванії і Джорджії Байден претендує на 306 голосів виборників.

Підкреслимо, це не остаточний результат виборів. Офіційно переможцем перегонів вважається кандидат, за якого 14 грудня проголосує Колегія виборників. Новий президент офіційно приступає до виконання обов’язків після складання присяги 20 січня.

Загроза нового наступу на Сумщині: У ЗСУ розповіли, що відбувається

середа, 15 травень 2024, 11:30

У російському місті Суджа наразі не бачать повноцінного масштабного угруповання РФ, однак в певний момент окупанти можуть зібрати розосереджені сили та техніку для активізації дій на кордоні. Про це в ефірі телемарафону розповів речник оперативно-такти...

"Справа в тому...": Селезньов пояснив, чого можна очікувати від весняно-літнього наступу армії РФ

середа, 15 травень 2024, 11:27

Анонсований новий російський наступ уже почався, війська Володимира Путіна намагаються відвернути Сили оборони від Донбасу, розпочавши штурми в Харківській області й загрожуючи Сумщині. Однак основні зусилля, як вважає військовий експерт Владислав Селе...