Трамп у розгубленості: Талібану пропонували гроші від Путіна за вбивство військових США в Афганістані, - американська розвідка

Розвідка повідомила про це президенту США ще в березні, проте Дональд Фредович не вирішив ще, як бути з таким симпатичним йому чомусь Володимиром Володимировичем

Розвідка США дійшла висновку, що російські військові пропонували нагороди пов'язаним з талібами бойовикам в Афганістані, щоб ті вбивали американських військових. Також учасники угруповання "Талібан" могли вбивати інших військових з числа міжнародної коаліції. Про це повідомила газета The New York Times (NYT), зазначають Патріоти України.

Росія пропонувала Талібану гроші за вбивство військових США в Афганістані, - NYT

Військова розвідка США підготувала про це детальну доповідь. При цьому зазначено, що інформація про співробітництво РФ з талібами стала відома американцям кілька місяців тому.

Ці дані були підтверджені під час допитів захоплених в Афганістані бойовиків. Інформацію також передали президенту США Дональду Трампу. NYT посилається на анонімних чиновників, які повідомили, що Трамп не вирішив, як на це реагувати.

Білий дім, ЦРУ і канцелярія директора національної розвідки відхилили запити NYT про коментарі. У той же час, в Кремлі сказали, що не чули про подібні звинувачення.

"Якщо хтось висуне їх, ми відповімо", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Раніше Сполучені Штати звинувачували Росію в тому, що вона таємно поставляє стрілецьку зброю талібам.

NYT вважає, що РФ хоче залишити американців втягнутими у війну, щоб помститися за вбивство російських найманців у США в Сирії, де Москва підтримує президента Башара Асада.

Протягом майже 20 років боротьби з талібами Сполучені Штати вирішили виводити війська з Афганістану. У лютому Сполучені Штати і таліби уклали угоду, що передбачає поетапне виведення військ США.

Чисельність американських військ в Афганістані скоротилася майже до 8600, що значно випереджає графік, погоджений з талібами, почасти через побоювання з приводу поширення коронавірусу.

Нагадаємо, ще в 2018 році Вашингтон погрожував санкціями суддям Міжнародного суду в Гаазі за їх готовність розслідувати можливі злочини американських військових в Афганістані.

У червні 2020 президент Трамп схвалив санкції проти співробітників суду в Гаазі.

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...