Трамп за свого президентства отримав близько 7,8 млн доларів від іноземних урядів, - The Wall Street Journal

Колишній президент США Дональд Трамп міг отримати близько 7,8 мільйона доларів від урядів іноземних країн під час свого президентства, що може бути порушенням конституційної норми у країні. Про це повідомило американське видання The Wall Street Journal у четвер, 4 січня, передають Патріоти України.

Як зазначили журналісти, про звʼязок Трампа з урядами іноземних країн йдеться у звіті демократів Комітету з питань нагляду й підзвітності Палати представників, з яким вони детально ознайомилися. Автори звіту стверджують, що Трамп порушив конституційну заборону винагороди, яка стосується будь-якої ділової операції, «за допомогою якої іноземний уряд міг би непомітно заслужити прихильність».

Згідно з даними звіту, багато країн «щедро» витрачали кошти у готелях та в інших закладах, що належать Трампу. Йдеться про 7,8 мільйона доларів, проте, як зазначили демократи, сума може бути більшою.

Видання ознайомилося з «сотнею сторінок видатків», де йдеться про те, що уряд Китаю та повʼязані з ним організації витратили понад 5,5 мільйонів доларів на оренду нерухомості Трампа. Китай очолює список країн, які «вливали кошти у бізнес Трампа» за його президентства.

Серед інших країн, які «вливали» кошти у нерухомість колишнього президента США — Саудівська Аравія (щонайменше 615 тисяч доларів), Катар, Кувейт та Індія.

Журналісти також навели приклад, коли у 2017 році Малайзія заплатила 10 тисяч доларів за ніч у готелі Трампа у Вашингтоні для тодішнього прем'єр-міністра Наджиба Разака. Тоді він саме перебував під розслідуванням у США за підозрою в корупції. А перед цим делегація Саудівської Аравії заплатила 2 тисячі доларів за квіти на журнальному столику та вежі з печива у тому ж готелі.

У виданні додали, що звіт демократів показав й те, що «здатність сімейного бізнесу Трампа» захищати товарні знаки в Китаї помітно та швидко покращилася після того, як Трамп став президентом.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...