Трампа знову хотіли вбити. Спецслужби США попередили ще один замах. Кілер прибув з-за кордону

У США затримали пакистанця, який ймовірно був пов'язаний з Іраном, якого звинувачують у спробі вбивства американських політиків. Експрезидент Дональд Трамп був однією з тих осіб, яких він розглядав як можливу ціль. Про це у середу, 7 серпня, повідомляє Bloomberg.

За даними слідства, 46-річний Асіф Мерчант організував змову з метою вбивства невідомого політика чи посадовців уряду США на американській території. Згідно з кримінальним позовом, Мерчант, провівши деякий час в Ірані, у квітні вирушив до США з Пакистану і зв'язався з людиною, яка, на його думку, могла допомогти йому в змові.

Зазначається, що експрезидент Дональд Трамп був однією з тих осіб, яких Мерчант розглядав як можливу ціль. Інший співрозмовник агентства сказав, що немає жодних доказів того, що план пакистанця мав якесь відношення до замаху минулого місяця в Батлері, штат Пенсильванія.

У МЗС Пакистану повідомили, що контактують з офіційними особами США щодо цієї справи і чекають на подальші подробиці. Місія Ірану при ООН заявила, що "не отримувала жодних повідомлень щодо цього питання від уряду США".

Суд відправив Мерчанта під варту без права внесення застави, заявивши, що він становить "серйозну" загрозу для США і може втекти.

Нагадаємо, 13 липня на передвиборчому мітингу стався замах на Трампа. Експрезидент США дістав поранення, а один з учасників заходу загинув. Секретна служба інформувала, що стрілка 20-річного Томаса Меттью Крукса ліквідували.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...