Трампу доведеться ще сильніше відмиватись від друзяки Путіна: Змова Москви з талібами призвела до вбивства американських військових, - ЗМІ

За кілька місяців до президентських виборів, Трампу, котрий відстає від справжнього героя "Холодної війни" Джо Байдена, і котрого безперестанно звинувачують як "агента Москви", такі новини посилюють одіозний образ

Видання The Washington Post з посиланням на джерела у колах, обізнаних з даними американської розвідки, опублікувало інформацію про змову росіян з талібами, через яку в Афганістані загинули кілька військовослужбовців США, зазначають Патріоти України.

Пропозиція Росії до бойовиків, пов’язаних із угрупованням "Талібан", убивати військовослужбовців сил міжнародної коаліції в Афганістані призвела до смерті принаймні кількох американських бійців, запевняє авторитетне видання США.

За даними редакції, розвідка про це дізналася в ході допитів бойовиків, пов’язаних із "Талібаном". Ці бойовики потрапили в полон до сил міжнародної коаліції в Афганістані протягом останніх місяців.

Точна кількість загиблих американських військових не повідомляється. Загалом у Афганістані у 2018 році загинули 10 військовослужбовців США, у 2019 році таких було 16, в поточному році - двоє.

Джерела The Washington Post уточнюють, що інформація про можливу роль Росії у вбивстві військових в Афганістані талібами обговорювалася в березні на засіданні в Білому домі, але чи призвело це до якихось дій або рішень американського керівництва, наразі невідомо, зазначають Патріоти України.

Джерела видання, обізнані зі справою, також повідомили, що можливий зв’язок Росії з талібами американська сторона повідомила Велику Британію, чиї війська в складі сил коаліції також перебувають в Афганістані. Іншим членам коаліційних сил офіційно такі дані не передавалися.

Інше впливове видання – The New York Times писало, що ще у січні 2020 року розвідка знала про існування можливої змови РФ і талібів задля вбивства військових США.

Офіційно президент США Дональд Трамп зазначав, що не володіє такою інформацією.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...