Треба більше санкцій: Freedom House відзвітував про надзвичайну жорстокість окупаційного режиму в Криму

Російська влада повністю знищила політичні права, повністю унеможливила опозиційну політичну діяльність та переслідує будь-які прояви інакодумства на території окупованого Криму. Про це йдеться в щорічному звіті "Свобода у світі 2020" впливової міжнародної правозахисної неурядової організаціїFreedom House, зазначають Патріоти України.

За даними звіту, рейтинг свободи у Крим встановлено на рівні "8" зі 100 можливих. Серед усіх оцінених країн та територій окупований півострів опинився на 12 місці з кінця.

Окрім того Крим опинився у трійці країн та територій з найгіршим показником політичних прав.

"Цьому, зокрема, посприяли організовані Росією утиски українською та кримськотатарської спільнот задля штучної зміни етнічного складу населення Криму на користь росіян".

Також звіт містить окремий розділ про непідконтрольний українському уряду Східний Донбас, який отримав рейтинг 5/100 та посів місце в останній десятці країн та територій світу за рівнем прав та свобод.

На рейтинг свободи окупованому Донбасі негативно вплинули утиски української мови та ідентичності в цілому.

"У звіті наголошується на повній відсутності верховенства права та недотриманні громадянських свобод, обмеженнях свободи медіа, арештах за дописи у соцмережах та тотальному контролі політичного життя з боку сепаратистів та Росії".

При цьому, відповідно до тогоо ж звіту Freedom House, в Україні у 2020 році у порівнянні з 2019 роком на 2 пункти покращилася ситуація зі свободою: 60 - в 2019, 62 - у 2020 році.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...