"Треба бути готовими": Росія зібрала рекордну кількість бортів Ту-95, Жданов попередив про масований обстріл

Росія зібрала рекордну кількість стратегічних бомбардувальників на авіабазі “Оленья”. За даними OSINT-спільноти Tracking, там перебувають 14 бортів Ту-95МС та 13 бортів Ту-22М3 - загалом 27 літаків. Це свідчить про те, що ворог може готуватися до масованої атаки по Україні, передають Патріоти України.

За словами Олега Жданова, ми не можемо відслідкувати, наскільки російська армія готова до чергової ракетної атаки та скільки літаків може застосувати.

“Ми знаємо кількість літаків на аеродромі й ми знаємо, що 22 липня підіймали декілька бортів у повітря і проводили тренування з виходом на рубежі пусків ракет. Тобто екіпажі тренуються, літаки, скоріше за все, обслуговуються, ремонтуються і готуються до бойового застосування. Коли вони нанесуть удар, передбачити ми не можемо. Просто треба відслідкувати і бути в готовності в будь-яку мить”, — каже військовий експерт.

Скільки ракет можуть підняти літаки

Літак Ту-22М3 може підняти одну крилату ракету Х-22. Визначити, скільки ракет може “взяти” Ту-95МС важче, каже військовий експерт.

“Скільки літаків Ту-22 (13) стільки й ракет. А з Ту-95МС трошки ситуація відрізняється. Він може штатно підняти 10 ракет. Але останнім часом ми спостерігаємо, що вони більше двох ракет на один Ту-95 не чіпляють... Думаю, що вони не чіпляють усі з технічної точки зору — літаки старі, радянські, вони мають доволі великий ресурс напрацювання і потребують обслуговування і ремонту. І просто вони не тягнуть повний боєкомплект. Можливо, для такого більш-менш середнього значення можна взяти золоту середину. Припустимо, по чотири ракети на літак, чого не було давно. Літаків Ту-95МС чотирнадцять. Множимо на чотири. Це 64 ракети, які можуть теоретично підняти у повітря”, — каже військовий експерт.

Чекістів Путіна розривають паніка, істерика, лють: Підозрюваний у підриві в Москві дуже важливого співробітника ГРУ благополучно вилетів до Туреччини

середа, 24 липень 2024, 18:13

Правоохоронні органи встановили особу людини, яка могла здійснити підрив автомобіля заступника командира секретної частини ГРУ, майора Андрія Торгашова, проте підозрюваний уже встиг відлетіти до Туреччини. Про це повідомив директор ФСБ РФ Олександр Бор...

"Не хотів стати здобиччю": Окупант застрелився на очах в оператора українського дрона (відео)

середа, 24 липень 2024, 17:47

Російські окупанти продовжують яскраво самоліквідовуватися, передають Патріоти України. Так, солдат армії РФ застрелився з автомата посеред поля. Напевно, він дуже не хотів стати здобиччю дрона ЗСУ, який і зафільмував самогубство. Про це пише журналіст...