"Треба бити по Енгельсу": Ударом по "Охматдиту" Росія показала НАТО, що готова йти на ескалацію, - експерт

Ударом по "Охматдиту" Росія показала НАТО, що готова йти на ескалацію, – експертРосія сьогоднішньою атакою по Україні, і зокрема, по лікарні "Охматдит" у Києві, продемонструвала заходу, НАТО, що вона готова йти на ескалацію. Про це в ефірі телемарафону сказав військовий експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що сьогоднішня атака розпочалася з ночі - під ударом була Житомирщина, бо, ймовірно, ворог хотів дістатися до одного з аеродромів. "Пізніше ми бачимо Київ, Кривий Ріг, Дніпро, схід України. Атака комбінована і доволі масована", - наголосив експерт.

За його словами, Росія дуже багато уваги приділяє психологічній війні, щоб давити на емоції людей, тому такі атаки часто відбуваються вночі або зранку. Він додав, що ворога не потрібно недооцінювати – він намагається психологічно зламати і деморалізувати українців, вивести людей з рівноваги.

"Атаки починаються з ночі, як правило, переривається сон. Друга хвиля йде зранку, коли людям треба їхати на роботу, а доїхати неможливо, бо з транспортом проблеми та небезпека всюди. Відповідно, це ламає плани людей", - зазначив він.

Мусієнко сказав, що сьогоднішня ворожа атака по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві була запланована ворогом. "Очевидно, що ця ракета йшла прямо по лікарні, що є чітким воєнним злочином в розумінні міжнародного гуманітарного права, якому має надаватися відповідна оцінка міжнародним співтовариством. Цей удар з боку Росії демонструє, що росіяни думають, що їм дозволено все абсолютно, що в них розв’язані руки", - наголосив експерт. За його словами, світ має на це зреагувати.

Мусієнко зазначає, що, зрозуміло, що потрібно ППО, якого Україні не вистачає. "Сподіваюся, що на саміті НАТО це і не тільки буде вирішено. Але нам потрібно пришвидшити постачання літаків F-16 і потрібно, щоб під ці літаки підвісили ракети JASSM мінімум на 500, а краще на 900 і 1000 кілометрів. Треба бити по Енгельсу, куди злітаються на ремонт літаки, що б’ють по Україні, щоб знищити обладнання. Тоді в них виникнуть дуже серйозні проблеми", - сказав він.

При цьому експерт підкреслив, що Захід має зробити дуже рішучі кроки. "Сьогодні Росія демонструє відкрито Заходу, що вона готова грати в ескалацію. І тепер будуть дивитися, що робитиме НАТО. Вони розуміють, що з боку НАТО можуть бути заяви, але не буде переходу до дій", - сказав експерт. Він сподівається, що буде робота президента України над тим, щоб були рішучі дії, зокрема, щоб деякі країни дали Україні дозвіл розширити удари по території Росії. За його словами, потрібні заяви про можливість введення військових місій і контингентів Заходу в Україну.

Курськ масово атакували українськи безпілотники. Загорівся житловий будинок (відео)

четвер, 25 липень 2024, 0:30

Увечері 24 липня ударні БПЛА атакували російський Курськ і Курську область. Про це у себе в Telegram повідомив виконувач обов'язків губернатора Олексій Смирнов. . "У небі над Курською областю працює ППО. Відійдіть від вікон! Наближатися до уламків БПЛ...

Кулеба пояснив китайському візаві, на що Україна ніколи не піде в пошуках миру

середа, 24 липень 2024, 23:59

Україна не прогнеться на жодні ультиматуми щодо завершення війни. Китай згодний, що для закінчення війни потрібно досягти "сталого миру", а не його ілюзії. . Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після переговорів у Китаї, повідомляють...