"Треба готуватись до провокацій Росії": Військовий експерт - про навчання Sea Breeze

Учасникам військових навчань Sea Breeze, які стартували в Чорному морі 28 червня, треба бути готовими до можливих провокацій Росії. Про це розповів в ефірі програми "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24" військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

На його думку, "безумовно, провокації можливі". "Ми маємо бути готові до цього, я маю на увазі учасників навчань, Україну зокрема. Попри те, що Росія не спроможна сьогодні дати адекватну відповідь або створити конфлікт, як це виглядало з прикладом корабля Defender, але провести якісь провокації цілком природньо в її стилі", - зазначив він.

Грабський висловив сумніви, що Росія "наважиться на якусь провокацію безпосередньо проти кораблів як України, так і кораблів країн-членів НАТО".

"Але можливі провокації, розраховані на внутрішнього споживача. Адже, не маючи змоги нанести адекватний удар, будуть проводитися такі дії, які мають на меті показати саме росіянам, що Росія продовжує бути лідируючою державою в регіоні і готова відповісти на зазіхання імперіалістичних та натовських агресорів. Але не більше того", - пояснив експерт.

Грабський додав, що Кремль може погрожувати, "але знову ж таки, повертаючись до класичного випадку з кораблем Defender, реально Росія не має чим відповісти, не має, що подати як дієвий засіб запобігання розширенню впливу НАТО на Чорному морі".

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...