"Треба готуватися до ризиків у серпні": Політолог Фесенко попередив про ймовірність ескалації

"Минулого тижня в інтерв'ю Президента України Володимира Зеленського німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung пролунала теза о ризиках російської агресії проти України у вересні поточного року. Цю тезу багато хто цитував. Йшлося нібито про прогноз", - пише політолог Володимир Фесенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Насправді Президент Зеленський сказав, що "ескалація можлива в будь-який момент до кінця вересня, скажімо, точно до 12-16 вересня. Ми знаємо, що будуть навчання "Захід-2021". Тому вважаю, що до цього періоду ситуація дуже небезпечна". Оце пряма цитата про ризики ескалації, зокрема і в конкретний період.

Зі свого боку зверну увагу на ще одну дату

Вона пов'язана з потенційними ризиками. Це 20-ті числа серпня, святкування 30-річчя незалежності України. Саме в цей час пройде й перший саміт Кримської платформи.

Росіяни можуть спробувати зіпсувати нам свято й саміт Кримської платформи методами гібридної війни. До речі, у 2014 році загострення також відбулося у серпні. Безумовно, тоді це була відповідь росіян на наступ українських військ. Але не виключаю, що військові змагання символічно підсилювались з обох боків і святом Української незалежності.

Так що треба готуватися до ризиків і у серпні. І зазначені ризики можуть бути, скоріше за все, у форматі гібридної війни й різноманітних провокацій".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...