"Треба негайно вжити усіх можливих заходів": Зеленський звернувся до "нормандської четвірки" через втрати на Донбасі

Володимир Зеленський 26 березня оголосив, що недовзі проведе розмови з усіма лідерами нормандської четвірки. Мовиться про президента Росії Володимира Путіна, канцлерку Німеччини Ангелу Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона. Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України.

За словами українського лідера, загострення ситуації на Донбасі також необхідно "терміново обговорити це питання на рівні радників лідерів Нормандського формату".

"Представникам України у Тристоронній контактній групі доручено терміново обговорити це питання на рівні радників лідерів Нормандського формату. Найближчим часом я проведу розмови з усіма лідерами "нормандської четвірки", – наголосив Зеленський.

Окрім того, він заявив, що ТКГ має негайно зібратися на позачергового засідання безпекової підгрупи.

Також за дорученням Зеленського начальник Генерального штабу України негайно вилетів на місце події для з'ясування всіх обставин справи. "Щирі співчуття. Закликаю усіх лідерів "нормандської четвірки" та партнерів зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню", – написав президент.

Зеленський про ситуацію на Донбасі

Президент Зеленський зауважив, що від початку 2021 року Україна спостерігає зростання ескалації. За словами українського лідера, загострення ситуації особливо помітне на тлі перших місяців режиму припинення вогню.

"Тоді, чи не вперше за роки війни, кількість обстрілів, поранених та вбитих зменшилась у десятки разів. І це не просто статистика. Це долі людей. І не можна допустити, щоб процес мирного врегулювання було відкинуто на 100 кроків назад", – підкреслив Зеленський.

Український президент зазначив, що подальший рух у виконанні всіх інших домовленостей та вирішення ситуації на сході України неможливі під звуки пострілів та вибухів. "Щоб чути один одного в усіх сенсах слова – на Донбасі має запанувати всеосяжна та стабільна тиша. Для війни потрібна мужність. Для миру потрібна мудрість. В України є і те, й інше. Але перевагу Україна та весь цивілізований світ віддають другому варіанту", – написав Зеленський.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...