Треба нове "м'ясо": Росіянкам пообіцяли платити за народження дітей від учасників війни в Україні

У Росії пообіцяли платити росіянкам за дітей, народжених від учасників путінської "СВО". Щоправда, йдеться лише про немовлят, що народилися в 2024 році і тільки на території Пермського краю, передають Патріоти України.

Такі родини окупантів отримають разову виплату у розмірі 128 тисяч рублів, решта ж новоспечених батьків у Пермському краї не отримають нічого. Подробиці екзотичного рішення розкрили в уряді регіону.

"У Прикам'ї сім'я учасника СВО може отримати одноразову виплату при народженні дитини. Нову форму підтримки учасників СВО у регіоні можуть отримати сім'ї, в яких у 2024 році народилася дитина", – зазначено у повідомленні.

Російські пропагандисти активно поширюють повідомлення про цю регіональну ініціативу, зазначаючи, що розмір разової матеріальної допомоги складає 128 тисяч рублів.

Насправді ж керівництво Пермського краю чомусь встановило дещо іншу суму: 127 994 рублі. Чому її не було округлено до 128 тисяч, не повідомляється.

При цьому для охочих підзаробити на народженні дитини встановлено низку обмежень.

Дитина має бути народжена лише у законному шлюбі у період з 1 січня до 31 грудня 2024 року включно (про прийом заявок на виплату при цьому місцева влада оголосила у вересні, аби у особливо жадібних окупантів не було часу швиденько взятися за розмноження).

Людина, що подає заявку на отримання допомоги на момент народження дитини, мала постійно проживати у Пермському краї.

Та й самих новоспечених батьків-окупантів місцева влада вирішила процідити через "сито": на момент подачі заявки на отримання допомоги батько дитини має або перебувати на фронті в Україні, або повернутися додому не пізніше ніж за рік до того. Якщо ж окупант був ліквідований, зник безвісти або оголошений померлим – заявку від його дружини приймуть лише у тому разі, якщо це сталося упродовж 300 днів до її подачі.

До того ж претенденткам доведеться зібрати солідний пакет документів, щоб розбагатіти на суму, якої, за підрахунками Telegram-каналу "СерпомПо", вистачить на 100 упаковок памперсів. Побігати за необхідними паперами доведеться по російських військових частинах, військкоматах, лікарнях, а інколи й по судах.

Втім, скаржитися ці росіянки навряд чи будуть: молодим мамам у Пермському краї, які вийшли заміж не за вбивць та ґвалтівників, місцева влада допомагати не збирається.

За даними все того ж "СерпомПо", пермська ініціатива – не перша у переліку регіональних ініціатив, що одночасно мають на меті і популяризувати загарбницьку війну Росії проти України, і покращити демографічну ситуацію в РФ. Так, у Бурятії та Ханти-Мансійському автономному окрузі, наприклад, збираються створити банк сперми для бездітних учасників СВО.

"Можливості змінюються": Експерт розповів про розвал російської агентурної мережі на Заході

вівторок, 10 вересень 2024, 6:57

Після початку повномасштабної війни проти України російська розвідка у країнах Заходу втратила багато можливостей, але все ще має свої мережі шпигунів, передають Патріоти України. Таку думку в етері Еспресо висловив керівник "Центру безпекових дослідже...

"Доведеться замислитися": Буданов розповів, коли економіка Росії відчує болючі наслідки війни

вівторок, 10 вересень 2024, 0:15

Влітку наступного 2025 року економічні наслідки війни стануть болючими для РФ Таку думку начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив під час бесіди з Сергієм Жаданом на харківському "Радіо Хартія", передають Патрі...