"Треба перегрупувати сили": Жданов пояснив, чому контрнаступ ЗСУ буде довгим та "стрибкоподібним"

Третій та останній етап розв'язаної Росією війни проти України, іншими словами контрнаступ ЗСУ та звільнення українських територій, буде довгим та "стрибкоподібним". Такий прогноз військовий експерт Олег Жданов зробив в ефірі каналу FREEDOOM, передають Патріоти України.

"Цей етап тепер триватиме до самого кінця війни, – заявив він. – Він буде довгим, з перемінним успіхом, не скрізь у нас буде виходити швидко, як це виходить зараз. Контрнаступ відбуватиметься стрибкоподібно".

"Ми звільнили досить великий шматок території, треба на якомусь етапі зупинитися та закріпитися. Треба перегрупувати сили, треба розуміти, яку територію ми повинні обороняти в разі контрудару РФ", – додав експерт.

Коли Збройні сили України звільнять більшу частину окупованих територій Харківської області, вони вийдуть на межі Луганської області, чого російські війська зараз усіма силами намагаються не допустити.

"Російське командування буде намагатися стягнути все, що можна туди (на Харківський напрямок – ред.), для того, щоб хоч якось стабілізувати фронт, ситуацію і щоб взагалі розуміти, що там відбувається", – зазначив Жданов.

"Наша перевага у тому, що у них немає часу, щоб сформувати резерв, оцінити обстановку і направити його саме у ті місця, куди це необхідно. Поки що вони хаотично намагаються направити резерви, і вони не можуть оцінити обстановку, тому що вона змінюється щогодини", – додав експерт.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...