"Треба реально дивитися на речі": Буданов назвав головний здобуток далекобійних ударів по Росії

Після ударів Сил оборони України по цілях углибині території Росії для населення країни-агресора був зламаний міф у начебто непереможність та безпеку. Це, зокрема, вплинуло на соціально-психологічний аспект у РФ. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на форум Ялтинської європейської стратегії (YES), передають Патріоти України.

Говорячи про далекобійні удари та успіхи Сил оборони, зокрема, в акваторії Чорного моря та операцію ЗСУ в Курській області в контексті наміру України змінити логіку війни, головний розвідник зазначив, що йому "як громадянину хотілося б більшого".

"Але треба реально дивитися на речі", - додав Буданов, відповідачі на запитання інтерв'юєра, як він оцінює можливість перенести війну на територію Росії.

Він зазначив, що на момент початку повномасштабної війни РФ проти України "ми точно мали справу з однією з найпотужніших армій світу".

"Україна була трошки слабшою, це ж треба також визнати. І сам факт що вже три роки повномасштабної, і десять років взагалі нашої війни - а ми все ще тримаємося", - заявив керівник ГУР.

В цьому контексті він додав, що попри свої значні запаси озброєння та техніки (радянського та накопиченого за час незалежності), та допомогу з інших країн, зокрема з КНДР, росіяни "не змогли зламати Україну".

Буданов наголосив, що це, на його погляд, і "є тут найголовніше".

"Наша змога перенести бойові дії на територію Росії - я б тут зробив акцент на спроможності нанесення ударів вглиб території Російської Федерації. Це перше. І на самій філософії цього. Це трошки змінило світогляд", - пояснив він.

Так, головний розвідник України зауважив, що це мало вплив, зокрема, на соціально-психологічний аспект для населення РФ.

"Бо до того усе російське населення жило в парадигмі: як би там не було, ми дуже потужна країна, ми найсильніші в світі", - сказав Буданов.

"І от з першими вибухами в Москві, по території РФ - цей міф був зруйнований. Він підірвав усю основу. Це і є головний здобуток цих усіх, як кажуть, дальніх ударів. Злам віри народу, що вони живуть в безпеці. Це не так", - наголосив він.

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....