"Треба розуміти": Засновник "Азову" розповів, чому російським загарбникам вдалося оточити Маріуполь

Російським загарбникам вдалося оточити Маріуполь через відсутність у його захисників потрібної кількості зброї. Про це розповів засновник та перший командир батальйону Азов Андрій Білецький в інтерв’ю Яніні Соколовій. Він запевнив, що окрім озброєння, існують потреби продовольства та питної води, але найголовніша проблема – це зброя, передають Патріоти України.

– Треба розуміти, що зараз воюють не копіями, і крім людського фактора, існує ще фактор зброї. Там справді надзвичайно складна ситуація з продовольством, питною водою, але найбільша проблема – це озброєння. Важке озброєння, протитанкове озброєння, з ним є доволі важка ситуація, – сказав Білецький.

За його словами, планувалося, що Маріуполь буде одним з основних форпостів на лінії фронту, але не планувалося, що він опиниться в оточенні. Білецький каже, що сьогодні у котлі в місті знаходяться як ветерани Азову, так і молоді добровольці, які вирішили відправитися на допомогу Маріуполю. Однак він впевнений, що ці воїни стоятимуть на своїх позиціях до кінця.

– Це 100%. Це глибоке рішення. Азов і не ставив ніколи перед собою іншого вибору, – додав він.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...