"Треба влаштувати новий Перл-Харбор": Український експерт закликав розібратися з російським флотом

Українська влада найближчим часом зобов'язана зайнятися розробкою стратегії військового звільнення захопленого РФ Криму і окремих районів Донбасу. Про це в ефірі телеканалу Прямий сказав український політичний та економічний експерт Зіновій Свереда. За його словами, офіційний Київ повинен якнайшвидше "відійти від стратегії оборони та заглядання в очі партнерам", передають Патріоти України.

Крім того, Свереда вважає, що Великобританія і США почнуть ставитися до України як до партнера, якщо вона облаштує власну армію і створить "космічні війська".

Експерт вважає, що чинний Нормандський формат переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі не результативний, а позиції Німеччини й Франції часто мають вкрай неоднозначний характер. Виходячи з цього, Свереда закликав Київ запросити США і Великобританію брати участь у діалогах щодо ситуації на південному сході України.

Однак на сказаному експерт не зупинився і заявив, що Україні необхідно "влаштувати новий Перл-Харбор [тотальний розгром, який здійснили на Гаваях японські збройні сили американському Тихоокеанському флоту в грудні 1941 року ‒ Главред]" російському Чорноморському флоту.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...