"Треба з усіма дружити": У КНДР заявили, що Україна не може розраховувати на їхню підтримку

У Північній Кореї заявили, що Україна нібито "не має права" порушувати питання суверенітету після того, як надала допомогу США, включно з обмеженнями щодо збройових програм Пхеньяна. У КНДР стверджують, що політика Америки "ворожа, несправедлива" та спрямована проти їхньої країни. Відповідну заяву зробило міністерство закордонних справ Північної Кореї, повідомляють Патріоти України із посиланням на Reuters.

Раніше Пхеньян визнав "незалежність" псевдореспублік "ДНР" та "ЛНР", а Київ у відповідь розірвав із ним дипломатичні відносини. Офіційні представники ізольованої країни виступили на захист свого рішення. У МЗС зазначили, що Україна сприяла санкціям Сполучених Штатів Америки.

Північна Корея заявляє, що її ядерна й ракетна програми є нібито засобами самооборони, а Вашингтон проводить "ворожу політику" шляхом запровадження міжнародних санкцій і проведення військових навчань із Південною Кореєю.

Підтримка такої політики Україною, за словами уряду КНДР, це "акт, якому серйозно не вистачає чесності та справедливості у відносинах між народами". "Ми будемо й надалі зміцнювати і розвивати дружбу та співпрацю з усіма країнами, які поважають наш суверенітет і ставляться до нас прихильно, на основі принципів суверенної рівності, невтручання у внутрішні справи та взаємної поваги", – цинічно заявили в Північній Кореї.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...