"Треба зазначити": Окупанти посилили атаки на Часів Яр і залучають все більше техніки, - Калашніков

Російська терористична армія застосовує велику кількість живої сили та техніки, щоб захопити місто Часів Яр у Донецькій області. Ворожа піхота не може прорвати оборону українських військ, тож ворог частіше почав використовувати механізовану складову. Напередодні бойові дії відбувалися в межах міста Часів Яр. Про це в ефірі телемарафону розповів офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади Олег Калашніков.

За його словами, протягом минулої доби 29 травня російські загарбники штурмували район каналу та мікрорайон Новий у самому місті. Крім того, противник намагався просунутися у напрямку Івановського, Кліщіївки та Андріївки.

"Ворог посилює свої штурмові дії. Вчора він штурмував Часів Яр там, де канал, але успіху не мав. Також здійснював атакуючі дії у напрямку Іванівське, Кліщіївка, Андріївка. Підсилює артилерійські обстріли, тому за кількістю обстрілів побільшало", – повідомив Калашніков.

Також він додав, що противник почав частіше залучати механізовану складову, оскільки піхота не може прорвати оборону українських військ.

"Треба зазначити, що вони (окупанти, — ред.) посилили штурми саме з механізованою складовою. Якщо раніше вони менше це застосовували, тобто берегли більше техніку, то сьогодні намагаються невеличкими броньованими з'єднаннями з піхотою десь прорвати нашу оборону", — сказав Олег Калашніков.

Наразі ворог хоче не просто знайти слабке місце в обороні, а й здійснити прорив, щоб захопити нові території. "Справді, вони залучають як танки, так і бойові броньовані машини. Це пов'язано з тим, що піхотні групи неможуть зламати оборону як би вони не намагалися це зробити. Дуже маленькі у них успіхи, тому вони задіють механізовану складову, тому що намагаються не просто знайти слабке місце, але й продавити нас і просунутися", – наголосив Калашніков.

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...

Москва з Пекіном та Бразиліа не відговорили: Аргентина вирішила надати Україні пакет військової допомоги

понеділок, 8 липень 2024, 13:28

Міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі на конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії обґрунтував рішення Буенос-Айреса "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах". Про це повідомляє Polskie Radio. "У минулому Аргентина обіймалися з Вен...