Треміть, скрепи! НАТО погодить комплексний пакет допомоги Україні, - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на відкритті саміту в Мадриді анонсував новий пакет допомоги Україні. Про це він заявив під час спільного виступу із главою іспанського уряду.

За словами Столтенберга, надання допомоги Україні надзвичайно важливе, оскільки країна стикається з жорстокістю, яку в Європі не бачили з часів Другої світової війни. "Ми погодимо широкий пакет підтримки для України, щоб допомогти їй відстояти своє право на самооборону", — заявив генсек.

Також він додав, що Мадридський саміт стане доленосним для Альянсу завдяки ухваленню нової Стратегічної концепції НАТО. Він опише стратегію на наступні 10 років.

У НАТО значно розширять кількість сил високої готовності, підвищать кількість військового контингенту та обладнання на місцях. Також планується оцінити прогрес у досягненні рішення щодо вступу Фінляндії та Швеції до Альянсу. Крім цього, планується розглянути збільшення інвестицій для оборони в НАТО. Саміт у Мадриді триватиме два дні.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...