Тремтіть, скрепи! Кораблі ударного угруповання НАТО зайшли в Одесу (фото)

Фрегат королівських ВМС Канади "Торонто" прибув 1 квітня до Одеського порту. На підході ще один бойовий корабель НАТО. Про це заявили у прес-службі Військово-морських сил Збройних сил України, зазначивши, що це дружній візит, повідомляють Патріоти України.

"Фрегат "Торонто" і "Санта Марія" прибувають до Одеси після патрулювання у Чорному морі разом з іншими кораблями у складі 2-ї Постійної військово-морської групи НАТО протягом декількох діб", — повідомили у прес-службі.

Командири "Торонто" і "Санта-Марії" за участі дипломатів своїх країн проведуть в Одесі зустрічі з командуванням ВМС ЗСУ та представниками місцевої влади.

Кораблі візьмуть участь у навчаннях PASSEX спільно з кораблями ВМС України в акваторії Чорного моря з метою підвищення сумісності з кораблями НАТО і держав-партнерів.

"Торонто" — фрегат класу "Галіфакс" водотоннажністю 3875 т, які з 1992 року перебувають на озброєнні Королівських ВМС Канади. Носій протикорабельних ракет "Гарпун". Протичовнове озброєння — два торпедних апарати Mark 46. Озброєння ППО — ЗРК "Sea Sparrow", артилерійське — 57-мм гармата Bofors SAK 57. Вертоліт — Sikorsky CH-148 Cyclone.

"Санта Марія" — фрегат класу "Санта Марія", є модифікацією американського проекту "Олівер Хазард Перрі". Водотоннажність — 3610 тонн. Протикорабельне озброєння — ПКР "Гарпун", які запускаються з носової ПУ паралельно з зенітними ракетами SM-1 (в барабані 40 ракет). Протичовнове — два торпедні апарати Mk 32. Авіаційна група — 1-2 вертольоти SH-60 Seahawk.


"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...