Тремтіть, скрепи: Пентагон отримає гігантський бойовий лазер, щоб збивати ракети і літаки

Випробування прототипу бойового лазера повинні відбутися не пізніше 2022 року.

Американські військові отримають потужний бойовий лазер. Ілюстрація: Defense News.

Консорціум американських компаній Dynetics і Lockheed Martin виграв тендер Армії США на розробку і збірку першого прототипу бойового тактичного лазера потужністю 100 кіловат. Як повідомляє Defense News, в конкурсі консорціум обійшов американську компанію Raytheon, передають Патріоти України.

Тендер HEL TVD (High Energy Laser Tactical Vehicle Demonstration, демонстратор тактичної машини з високоенергетичним лазером) проводився Армією США з 2016 року. Він передбачає створення мобільного бойового лазера, розміщеного на вантажній машині сімейства FMTV.
Армійські вантажівки сімейства FMTV переважно використовуються для перевезення в колонах боєприпасів, провізії та інших важливих вантажів. Передбачається, що, отримавши лазерну зброю, такі машини зможуть захищати себе не тільки від ракет і мінометних мін, а й безпілотників, вертольотів, а також невеликих літаків.
За умовами угоди, укладеної з Dynetics і Lockheed Martin, випробування прототипу бойового лазера повинні відбутися не пізніше 2022 року. В основу лазерної установки розробники мають намір покласти волоконний лазер з технологією спектрального суміщення.
У новій установці будуть використовуватися кілька лазерних випромінювачів, промені від яких будуть передаватися через оптичне волокно в спеціальний пристрій сполучення. У підсумку вийде, що кілька малопотужних випромінювачів дозволять отримати на виході промінь високої потужності. Установка потужністю 60 кіловат, виконана за таким принципом, пройшла випробування в 2017 році.
Для забезпечення бойового лазера HEL TVD енергією буде використовуватися гібридна енергетична установка, нещодавно представлена британською компанією Rolls-Royce. Ця установка, що має електричну потужність 300 кіловат і теплову ємність 200 кіловат, призначена для живлення лазерів потужністю до 100 кіловат.
У квітні поточного року повідомлялося, що китайські військові приступили до випробувань корабельної лазерної бойової установки, яка також може бути використана в складі берегової мобільної системи протиповітряної оборони ближнього радіусу дії. Імовірно, бойова лазерна установка здатна вражати повітряні цілі на дальності до 5 кілометрів.

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...