Тренували під Ростовом і змушували вбивати своїх: Снайпер-втікач розповів про реалії "армії" "ЛНР" (відео)

Чоловік розповів, що його товариша застрелив їхній же снайпер із заградзагону, а йому самому пощастило дійти до блокпоста ЗСУ і здатись.

Затриманий снайпер так званої "ЛНР" розповів, що бойовики сформували загороджувальні загони, які мали розстрілювати усіх, хто вирішить здаватись і тікати додому. Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил з посиланням на відеокоментар снайпера, передають Патріоти України.

"Я житель Луганська, пішов на службу (до бойовиків – ред.) у червні 2014 року на посаду снайпера. Проходив підготовку під Ростовом. Нас тренували спєци, грамотно розказували. Тренувались російською зброєю. Потім мене відправили на КПП "Михайлівка – Мар’ївка" для перевірки паспортів. Потім нас стали відправляти будувати бліндажі. А потім нас хотіли відправити у заградзагони. Якщо хтось із наших буде здаватись чи утікати додому, нам давали наказ розстрілювати", - розповів чоловік.

Затриманий додав, що він з товаришем вирішили, що не хочуть цього робити і вирішили здатись по програмі "Повернись додому живим". За його словами, вони пішли в район населеного пункту Золоте-5 і розділились: він пішов на Золоте, а його товариш північніше. Чоловік розповів, що його товариша застрелив їхній же снайпер із заградзагону, а йому самому пощастило дійти до блокпоста і здатись.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...