Тренував українських захисників і "зливав" позиції: Російського агента із псевдонімом "Шакал" виявили в Миколаєві (фото)

В Миколаєві контррозвідники СБУ викрили російського агента під псевдонімом "Шакал". Його затримали і тим самим запобігли передачі ворогу оборонних відомостей. Прес-центр СБУ інформує, що агентом ФСБ виявився місцевий інструктор з тактичної підготовки однієї з громадських організацій, передають Патріоти України.

"Під прикриттям тренувань українських захисників він збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території південного регіону. У першу чергу російською спецслужбою йому ставилися завдання – виявити місця базування іноземного озброєння та складів з боєприпасами ЗСУ. Для збору відомостей він "в темну" використовував діючого українського військовослужбовця та передавав отримані відомості представнику ФСБ. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для здійснення прицільних ракетних ударів по військових об’єктах нашої держави", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, зрадник сам запропонував ворогу свою допомогу у війні проти України, вийшовши на адміністратора Telegram-каналу та чат-боту проросійської спрямованості.

Офіс генпрокурора інформує, що на початку лютого чоловік надіслав наявну у нього інформацію про місцезнаходження боєприпасів іноземного виробництва для танків та гаубиць. При цьому він зазначив географічні координати складу однієї з військових частин, де вони зберігаються.

Також підозрюваний серед іншого цікавився, скільки часу пройде від моменту скидання координат до нанесення удару. За два дні адміністратор каналу особисто зв’язався із ним та поставив завдання щодо отримання фото складу боєприпасів. При спробі виконання цього завдання чоловіка й було затримано.

Під час обшуків у нього виявлено та вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності, гроші, а також 72 набої до автомату АК-74 калібру 5.45. Затриманому жителю Миколаєва повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), його взято під варту.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...