"Третья революция": Російський політолог дав цікавий прогноз по Киргизстану

У Киргизстані через кланову боротьбу можлива дестабілізація ситуації в країні аж до чергової революції. Про це заявив російський політолог, фахівець з країн СНД Аркадій Дубнов, повідомляють Патріоти України.

"Існує така загроза (дестабілізації – ред), тому що ті, хто вважає Атамбаєва ватажком інтересів північних киргизьких кланів, можуть вважати себе ображеними. Нинішня влада, очолювана президентом Сооронбай Жеенбековим, представляє інтереси південного клану. Сам він виходець з жителів півдня. Хоч це і умовне визначення", - сказав Дубнов.

За його словами, ймовірне загострення і відповідальність за це лежить на обох президентах - чинному і минулому. "Події, як вони виглядають сьогодні - це свідчення безвідповідальності обох лідерів, невміння киргизьких еліт або людей, які вважають себе політичними лідерами, домовлятися один з одним. Особисті амбіції і зведення рахунків вони ставлять набагато вище інтересів нації", - підкреслив Дубнов.

Політолог розповів, що Атамбаєв за шість років свого президентства встиг посваритися або викликати гнів на себе з боку соратників по останный революції 2010 року.

"Один з них, найвідоміший – (Курманбек Бакієв – ред), сидить у в'язниці. Роза Отунбаєва була ображена Атамбаєвим, але залишається поки що в країні, тому що займає відому позицію. Але всі інші члени колишнього киргизького керівництва намагаються дистанціюватися від Атамбаєва, поведінка якого було не прогнозованою як політичного лідера, так і особистості", - вважає Дубнов.

Він зазначив, що нинішній президент Сооронбай Жеенбеков поки нічим особливим не запам'ятався, окрім того, що він став досить жорстко реагувати на людину, яка зробила його президентом.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...