Третій "Айленд" готується до відправки в Україну: Майбутній патрульний катер ВМСУ "Суми" провів успішні ходові випробування в США (фотофакти)

Спуск на воду відновленого патрульного катеру типу Island

В Сполучених Штатах продовжується підготовка катерів типу Island до цьогорічної їх передачі українському флоту. У вівторок, 23 лютого 2020 року, на базі Берегової охорони США в м.Балтімор відбулися ходові випробування патрульного катеру типу Island "Суми" у відкритому морі.

Про черговий етап підготовки третього "Айленду" для ВМСУ повідомила прес-служба Посольства України в США, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що у ході цих випробувань перевірялися якість роботи агрегатів та механізмів корабля, а також функціонування навігаційної системи. Було продемонстровано максимальні можливості корабля щодо маневреності та швидкості.

Патрульний катер типу Island "Суми" під час ходових випробувань / Фото: Посольство України в США
Присутні під час перевірки на борту катера Аташе з питань оборони при Посольстві України в США генерал-майор Борис Кременецький та Військово-морський аташе капітан 1 рангу Сергій Федорчук надали позитивні відгуки щодо технічних характеристик корабля.

Також українські військові дипломати провели зустріч з екіпажем патрульного корабля "Суми" та керівництвом бази Берегової оборони та верфі Балтимору.

На борту патрульного катеру типу Island "Суми" під час ходових випробувань / Фото: Посольство України в США
Під час цієї зустрічі були обговорені питання щодо ходу підготовки та навчання екіпажу, а також технічної готовності катерів "Суми" та "Фастів".
Патрульний катер ВМСУ Р191 "Старобільськ"
Нагадаємо, у цьому році Військово-морські сили України мають отримати три катери типу Island (колишні USCGC Ocracoke, USCGC Washington та USCGC Kiska), які разом з двома вже поставленими на озброєння човнами P190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ" створять повноцінний катерний дивізіон.
Артсистема MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster / Фото: MSI-Defence Systems
Крім того, на відміну від раніше переданих двох демілітаризованих катерів, нові мають бути оснащені бойовими модулями (за попередньою інформацією - 30-мм артилерійською системою MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster) та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...