Третій масований штурм Авдіївки вже на підході: Військовий експерт вказав на ознаки

На Авдіївському напрямку Росія проводить перегрупування і готується до третьої хвилі масованого штурму, яка, ймовірно, буде потужнішою, ніж дві попередні. Такого висновку дійшов військовий аналітик Олександр Коваленко, спостерігаючи за ситуацією навколо цього міста, передають Патріоти України.

За його словами, в останні дні більшість атак на Авдіївському напрямку ведуть підрозділи зі складу так званого "першого армійського корпусу", тобто загони терористичного угруповання "ДНР". У той же час регулярна російська армія, що має більш боєздатні частини, ходить в атаки набагато рідше.

Коваленко впевнений, що це вказує на проведення агресором "ретельного" перегрупування і доукомплектування підрозділів після раніше понесених важких втрат.

"Причому підготовка ґрунтовна. (...) Відповідно, третя хвиля наступу, куди більш потужна, ніж попередні дві, може відбутися до кінця грудня, вже протягом найближчих тижня – двох", – говорить експерт.

За словами Коваленка, російське командування встановило два "дедлайни" для взяття Авдіївки – до Нового року або до березневих "виборів" Путіна.

Підвищену активність росіян по всій Східній лінії фронту аналітик теж пов'язує з прийдешнім третім штурмом Авдіївки. На його думку, так росіяни хочуть "випробувати удачу" і спробувати просунутися на інших ділянках, щоб реалізувати план "Б" у разі невдачі із захопленням Авдіївки.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...