"Троянські коні" Зеленського: Фокін запропонував надати особливий статус усьому Донбасу й оголосити загальну амністію найманцям, включно з катами та вбивцями

Напарник Кравчука наполягає, що воєнні злочини чинили не лише російські найманці, прирівнявши захисників України до катів Путіна. Він також готовий вести прямі переговори з ватажками ЛДНР, визнаючи таким чином офіційний статус маріонеток Москви

Особливий статус треба надати всій території Донбасу, а не тільки окупованим районам Донецької та Луганської областей, заявив перший заступник очільника української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Вітольд Фокін. Про це напарник Кравчука заявив в інтерв'ю проросійському виданню "Страна", зазначають Патріоти України.

За його словами ,"і з того боку, і з іншого боку було скоєно багато злочинів, які в кінцевому підсумку треба розслідувати".

"Але сьогодні, щоб припинити війну і вберегти життя бійців і командирів, моя позиція – потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, розв'язати питання особливого статусу окремих районів, а краще, всього Донбасу", – заявив він.

Фокін також додав, що готовий вести переговори з ватажками "Л/ДНР", якщо буде відповідне доручення президента або Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше очільник української делегації в Тристоронній контактній групі (Україна, РФ, ОБСЄ) Леонід Кравчук заявив, що вибори на Донбасі 25 жовтня не відбудуться, оскільки Україна не встигне до них підготуватися.

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...