"Троянський кінь" з "конюшні" ОПУ: "Європейська солідарність" вимагає усунення Фокіна з ТКГ через зраду України

Може обережний Кравчук кинув на амбразуру "молодшого побратима", щоб зрозуміти реакцію суспільства? І хто в ОПУ погоджував кандидатуру Фокіна? Адже його заяви про "почути Донбас" і "Росія змушена була окупувати Крим" СБУ мала надати президенту

Заява першого заступника голови Тристоронньої контактної групи Вітольда Фокіна про можливість проведення виборів в ОРДЛО, загальної амністії і "особливого статусу" – це план демонтажу української державності. Про це йдеться у заяві фракції.

Якщо в Мінських угодах ідеться про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, Фокін пропонує особливий статус для усього Донбасу. Таким чином, представник України у переговорній групі пропонує росіянам навіть більше, ніж вони просять.

"Європейська Солідарність" наголошує, що Україна неподільна. Будь-які посягання на територіальну цілісність держави є неприпустимими, а вибори можуть бути проведені тільки після звільнення Донбасу без тиску, а не під дулами автоматів.

Позиція української делегації в ТКГ – це питання української державності і національної безпеки. Не можна допустити капітуляції, розхитування ситуації в країні і провокацій подібними заявами. Вкотре вимагаємо від влади негайно оприлюднити позицію української делегації. Замість публікації різноманітних світоглядних позицій Фокіна, який кілька років тому закликав Україну з розумінням поставитися до російської анексії Криму.

"Європейська Солідарність" вимагає негайного усунення Фокіна зі складу українського представництва у ТКГ, інакше ми будемо вважати, що особливий статус для всього Донбасу – це пропозиція Зеленського. І це змусить нас скоригувати ставлення партії до самого президента і зайняти більш жорстку позицію, розуміючи, що саме він є покровителем капітулянтського курсу.

Співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко раніше заявила, що ні про який особливий статус і федералізацію всього Донбасу не може бути й мови.

Нагадаємо, перший заступник очільника української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Вітольд Фокін заявив, що особливий статус треба надати всій території Донбасу, а не тільки окупованим районам Донецької та Луганської областей.

Також перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі, колишній прем'єр-міністр України Вітольд Фокін, у березні 2017 року виправдовував окупацію Криму Росією.

На Харківщині судитимуть кримінального авторитета, який укупі з росіянами пограбував ексмера Добкіна (фото)

вівторок, 30 квітень 2024, 19:15

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо кримінального авторитета з Вовчанська Дмитра Чигринова на прізвисько "Чиж", чотирьох російських військових та трьох жителів Вовчанська, які під час окупації грабували й к...

Прогавили стратегічну локацію: Росіяни безуспішно штурмують нещодавно звільнений острів Нестрига у дельті Дніпра - ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 19:07

Російські загарбники безуспішно штурмують острів Нестрига, над яким нещодавно встановили контроль українські захисники, а також продовжують атаки на село Кринки на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Про це у вівторок, 30 квітня, в ефірі телема...