"Троянський кінь" для України: Експертка детально роз'яснила, що не так із "мирним планом" Китаю

Так званий "мирний план" Китаю щодо закінчення війни є "троянським конем" для України. Пропозиції Пекіна зберігають обличчя Росії. Таку думку в в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила експертка з питань Східної Азії, магістерка зовнішньої політики Наталія Плаксієнко-Бутирська у середу, 1 березня, передають Патріоти України.

"Він взявся зберігати обличчя (Російської Федерації, — ред.) у вигляді "мирної пропозиції". І ось це вже інша справа. Китай запропонував "троянського коня" у вигляді свого "мирного плану". І найцікавіше, що, звичайно, нам, Україні, він абсолютно не говорить ні про що. Але Китай створює зараз "групу миру", групу підтримки, групу тиску за мир", - сказала вона, додавши, що більше всього КНР за допомогою свого плану буде чинити певний тиск, сподіваючись, що це спрацює на користь Росії.

"Це буде своєрідний тиск, примус до миру, а з іншого боку, Китай виставив свій план, який буде в нього в резерві, і потім, хоч як би розвивалася ситуація, у нього завжди буде козир, що ось він пропонував мир. Йому достатньо на дипломатичному рівні, на міжнародному рівні проводити свою зовнішню політику і позиціювати себе як глобальна країна, яка має свій план, своє бачення щодо ситуації та запропонувала, як це розв’язати… Китай не мав на меті, щоб запропонувати якісь механізми", — сказала Плаксієнко-Бутирська.

Вона вважає, що Росія стає молодшим партнером Китаю, а це вигідно для Пекіна. РФ буде продавати задешево ресурси й дедалі більше і більше покладатиметься на КНР.

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...

Атаки на Україну посиляться? Китай будує у РФ завод із виробництва дронів

субота, 4 травень 2024, 11:49

У Краснодарі планують випускати безпілотники JT40, які здатні нести 60 кг корисного навантаження і вести спостереження за об'єктами, передають Патріоти України. Як пише видання CNews, компанія Jitian lntelligent Equipment (Китай) має намір побудувати ...