Трьохлітка Зеленського: Президент увів у дію рішення РНБО про збільшення видатків на оборону

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 14 травня 2021 року. Рішення передбачає збільшення видатків на безпеку та оборону України, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Офісу президента.

Згідно з рішенням РНБО, Кабінет міністрів у бюджетній декларації на 2022-2024 роки повинен передбачити видатки на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше 5% від обсягу ВВП для оборонного сектору.

Збільшення видатків на оборону Кабмін повинен передбачити у проектах державного бюджету на 2022, 2023 та 2024 роки з урахуванням воєнно-політичної ситуації в Україні.

"Внести у місячний строк в установленому порядку на розгляд ВР законопроект про внесення змін до статті 33 Бюджетного кодексу стосовно врегулювання процедури складання бюджетної декларації за статтями, пов’язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони України", - йдеться в тексті рішення.

Також уряд повинен передбачити право щодо державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань суб’єктів господарювання, які залучаються для фінансування програм, спрямованих на підвищення обороноздатності.


Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...