"Трохи недороблені", або "Герань" зів'яла": У ЗСУ розповіли про нову партію іранських дронів, зібраних у РФ

За словами спікера Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, свіжовиготовлені російські БПЛА поступаються за якістю іранським дронам. Під час останніх атак по Одеській області Збройні сили Російської Федерації застосовували не тільки іранські БПЛА Shahed, а й безпілотники, зібрані в РФ. Про це сказала голова об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у коментарі "Суспільному" 8 серпня.

Як зазначає спікер, нова партія виготовлених у Росії дронів поступається за якістю безпілотникам, зібраним в Ірані.

"Як спостерігають наші хлопці, ті, що російські, вони трішки недороблені, бо не такі швидкі, не такі витривалі, не такі "вибухові". Імовірно, десь підкрадають і чогось не докладають або не вистачає певних деталей", — сказала Наталя Гуменюк.

За словами спікера, тактика ударів ЗС РФ по Одеській області залишається незмінною протягом кількох ночей. Окупанти запускають дрони зі східного узбережжя Азовського моря і бази пусків у Криму.

"Вночі виявлення таких цілей ускладнене через те, що фактично мобільно-вогневі групи працюють за звуком і візуалізацією. Візуалізувати в темряві дуже важко, а звук дуже характерний", — зазначила Наталія Гуменюк.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...