"Трохи жаль тупих орків, яких покинули": Кім повідомив, що увесь керівний склад окупантів втікає за Дніпро

Російське командування терміново переміщується на лівобережну частину Херсонської області. Така масова "евакуація" керівного складу російської армії розпочалася після виведення Збройними Силами України усіх мостів через Дніпро, завдяки яким російському угрупованню на правобережжі можна було постачати зброю, боєприпаси, пальне та продовольство. Особовй склад путінської армії при цьому командири з собою не забирають, кидаючи його напризволяще на відрізаному від постачання правому березі Дніпра. Про це повідомив очільник Миколаївської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Кім, передають Патріоти України.

"Не дуже, але трохи жаль тупих орків, яких покинули на правому березі Дніпра. Весь керівний склад переміщується за Дніпро", – наголосив Кім.

За даними народного депутата України Олексія Гончаренка, на місці разом з рядовими лишаються офіцери середньої та молодшої ланки. Росіяни з більшими погонами перебазовуються поближче до окупованого Росією Криму.

Нагадаємо,11 серпня ЗСУ зруйнували останній діючий міст, яким війська РФ переправляли техніку біля Каховської ГЕС. Таким чином усі переправи, якими окупанти послуговувалися для перекидання на правий берег Дніпра на Херсонщині техніки, боєприпасів та продовольства, виведені з ладу.

Відтак угруповання російських окупантів, яке, за заявами Москви, складає близько 20 тисяч осіб, залишилося без постачання. Окупанти не зможуть поповнити запаси боєприпасів, а існуючі склади українські воїни успішно винищують як в тилу, так і на передовій. Також загарбникам банально немає чого їсти і звідки отримати підкріплення.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...