"Трошки голлівудська ідея про щасливий кінець": Відомий психотерапевт пояснив, чому українці не вірили в початок великої війни у 2022 році

Відомий український психотерапевт, психіатр та психоаналітик, завідувач кафедри психології та психотерапії в Українському католицькому університеті, Роман Кечур в інтерв'ю NV пояснив, чому у 2022 році українці не вірили у початок великої війни, передають Патріоти України.

В інтерв'ю NV Кечур розповів, що протягом років до початку війни українці ідентифікували себе з «золотим мільярдом» — суспільством західного світу, до якого весь час прагнули.

«Основна ідея цього західного суспільства — вічний мир. Друга світова війна трактується як остання величезна помилка, після якої голос розуму, як написано на могилі Зігмунда Фройда, говорить, хай і тихо. Західні суспільства почули голос — людське життя стало найвищою цінністю, мир є спільною ціллю. Українці ідентифікувалися з цією ідеологією, світоглядом. І тому українці переважно не вірили в те, що буде війна», — сказав психотерапевт.

Він нагадав, що, незважаючи на те, що українська розвідка та президент США Джо Байден говорили, що війни не уникнути, на кордоні та заправках не з’явились черги з українців.

«Це заперечення зла, заперечення небезпеки. Така трошки голлівудська ідея про щасливий кінець. Нас трошки лякають, але загалом потім все буде добре», — описав психологічний стан українців перед початком війни Кечур.

У травні сайт BBC Україна повідомляв із посиланням на джерело у владі, що голова Офісу президента Андрій Єрмак не вірив у російське вторгнення і переконував у цьому президента Володимира Зеленського. У лютому 2023 року Зеленський заявив в інтерв'ю BBC, що до 24 лютого 2022 року вважав, що Росія все ж таки не наважиться на повномасштабне вторгнення. Однак Україна готувалася до цього і військові та всі необхідні папери були підготовлені заздалегідь, додав тоді він.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...