Труба усе: Зеленський призначив тимчасового керівника ДБР

Ірина Венедиктова очолює парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя.

Президент Володимир Зеленський призначив тимчасово виконуючою обов’язки директора Державного бюро розслідувань Ірину Венедиктову. Відповідний указ оприлюднено на сайті глави держави, передають Патріоти України.

Своїм іншим указом президент звільнив з посади голови ДБР Романа Трубу. Ірина Венедиктова очолює парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя. У неї є звання доктора юридичних наук і, за даними руху «Чесно», своя власна наукова школа.

До обрання в Раду Венедиктова була завідувачкою кафедри цивільно-правових дисциплін Харківського університету ім. Каразіна, членом науково-консультативної ради Верховного суду і арбітром Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України. Окрім цього, вона обіймала посади судді у Третейському суді по медичних судах і віцепрезидента Фундації медичного права і біоетики.

Також у 2016-2017 роках Венедиктова хотіла стати суддею касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, але провалила іспит. Перед другим туром виборів президента Зеленський представляв Венедиктову з-поміж першої 20-ки своєї команди як експерта в галузі реформування судової системи.

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...