Труба в шпагаті: ДБР відкрило кілька справ проти Портнова, по епізодам зі "Слугою народу"

Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування щодо можливих злочинів голови Офісу президента Андрія Богдана та ексзаступника голови Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова. Про це народний депутат VIII скликання Тетяна Чорновол написала у Facebook, зазначають Патріоти України.

"ДБР почало досудове слідство по моїй заяві проти Богдана і Портнова. Це справа "Трьох мільярдів для Міністерства оборони РФ". Богдана я звинувачую в організації злочину, Портнова – в замовленні", - зазначила екснардеп.

Чорновол додала, що ДБР офіційно її повідомило, що кримінальне провадження щодо можливих неправомірних дій службових осіб Кабінету міністрів України "(тобто Богдана)" та службових осіб Адміністрації Президента "(тобто Портнова)" внесене в ЄРДР від 11.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення ч.1 ст.255 "Створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину. Такі злочини караються позбавленням волі від 5 до 12 років.

Кілька годин по тому екс-нардеп повідомила, що Державне бюро розслідувань почало ще два розслідування злочинів заступника голови АП часів Віктора Януковича Андрія Портнова.
"Мені надійшло ще два листа від ДБР, що бюро почало досудове розслідування по моїх заявах про злочини Портнова. А саме: створення злочинної організації для узурпації влади. Мова йде про фінансування та інші послуги (зокрема, "лояльність" суддів), надані Портновим Зеленському під час виборчої кампанії з метою призначення своїх людей на ключові державні посади, зокрема - призначення Андрія Богдана в Офіс президента. Друга справа - зловживання службовим становищем в часи режиму Януковича, зокрема тиск на суди Портновим на посаді керівника судоустрою АП з метою прийняття ними рішень в інтересах однієї комерційної структури", - уточнила Тетяна Чорновол.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...