"Труба знов тече": Портнов "злив" чергову дозу інформації з ДБР по Гонтаревій

Суд дав санкцію на примусовий привід ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої на допит у справі про її співучасть у розкраданні і переведенні в офшори коштів Укроборонпрому", заявив колишній заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов, зазначають Патріоти України.

Державне бюро розслідувань України через суд домоглося примусового приводу на допит ексголови Нацбанку України Валерії Гонтаревої. Про це 2 серпня з посиланням на свої джерела повідомив Telegram-канал "UN – сливы и груши".

Зазначено, що суд ухвалив таке рішення, тому що Гонтарева двічі не з'явилася на допит у ДБР.

"Власне, дивним виглядає, як оце ДБР буде організовувати примусово її доставку на допит із Лондона, де вона наразі мешкає. Тим і цікавіше буде на це все подивитися. За дивним збігом обставин, на днях Гонтарева опинилася на лікарняному ліжку, потрапивши у ДТП у Британії. Чи пов'язано це з викликами на допит і рішенням суду про примусову доставку на допит, ми можемо лише здогадатися. Але диму без вогню не буває. Чи як то в армії кажуть – знову хтось "закосив", – ідеться в повідомленні.

Колишній заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов повідомив у Telegram, що також має інформацію про примусовий привід Гонтаревої на допит.

"Поміж нами інформую, що сьогодні суд дав санкцію на примусовий привід Гонтаревої на допит у справі про її співучасть у розкраданні і переведенні в офшори коштів "Укроборонпрому", – написав він.

Гонтарева очолювала Нацбанк України з червня 2014-го до березня 2018 року.

Наразі Гонтарева живе в Лондоні. Про переїзд туди вона повідомила в листопаді 2018 року.

У червні 2019 року Гонтарева заявила, що їй погрожує український бізнесмен Ігор Коломойський, який оскаржує в різних судах націоналізацію "ПриватБанку". Він був одним із власників цього банку.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:42

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...