Труханов відповів на пропозицію омбудсмена Креміня замінити російськомовний гімн Одеси

Мер Одеси Геннадій Труханов вважає, що міняти гімн міста, який виконано російською мовою, не потрібно. Таким чином він відповів на пропозицію мовного омбудсмена Тараса Креміня, повідомляють Патріоти України.

У коментарі ЗМІ очільник міста сказав, що одеситів все влаштовує і так. "Одеська міськрада навряд чи проголосує за зміну гімну Одеси. Наш гімн нам подобається, Одесу все влаштовує. Особисто я не збираюся проявляти ініціативу щодо заміни або зі зміни існуючого гімну Одеси", – підкреслив мер.

Труханов пояснив, що, якщо таке питання постане, то розглядатиме його міська рада. "Існує процедура: по-перше, для зміни гімну потрібні громадські слухання, по-друге 2/3 голосів депутатського корпусу. А взагалі, коли я ознайомився з доповіддю мовного омбудсмена згадав цитату Бабеля: "Мозок разом з волоссям піднявся у мене дибки, коли я почув цю новину", – сказав він.

Також мер міста зазначив, що зустрічався з Кремінем і під час бесіди закликав того "поставитися до Одеси і одеситів з повагою".

Джерело: Страна

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...