"Трупи лежать у кілька шарів": Офіцер ЗСУ розповів про величезні втрати росіян в боях за Бахмут

Бої за Бахмут Донецької області досі інтенсивні. Щоправда, від початку місяця інтенсивність боїв таки зменшилася. Про це NV розповів лейтенант ЗСУ 67-ої окремої механізованої бригади, батальйону "Вовки Да Вінчі" Олександр Ябчанка, передають Патріоти України.

"Таку інтенсивність боїв, як цього місяця, я можу пригадати хіба що минулого літа. Тобто вони сюди стягнули усе. Вони атакують наші позиції фактично всім: ствольна артилерія, танки, СПГ. Постійні атаки. Вони намагаються нас вибити з наших позицій. Поки що, уже місяць, у них це виходить так собі, м’яко кажучи. Якщо відверто і буквально, вони просто устилають тілами нашу землю. Є місця, де їхні трупи (лежать - ред.) у декілька шарів. Це без перебільшення", - зазначив офіцер.

За його словами, на деяких ділянках росіяни намагаються штурмувати по тілах своїх ліквідованих товаришів. ЗСУ їх оперативно знищують, але атаки тривають. "Ці так звані "м'ясні" хвилі — це правда, це відбувається, і я це бачу... До чого я веду? У нас теж, на жаль, втрати, лінія не зменшується. І ми все одно мусимо тримати ту лінію оборони. Але наші втрати неспівставні з їхніми. Це в рази", - зазначив він.

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Для України буде дуже корисною: Франція розробляє методику захоплення ворожих окопів "ультраневидимими" бійцями

субота, 18 травень 2024, 19:04

У рамках навчань НАТО французи тестуватимуть нову військову методику, яка повинна бути корисною в Україні. Про це повідомляє RTL, передають Патріоти України. В рамках військових навчань, які пройдуть в Естонії, НАТО хоче продемонструвати росіянам, що в...