"Трупи вивозили вертольотами": Пропаганда "ДНР" видала фейк про "удар по казармах ЗСУ"

Ватажки "республіки" намагалися таким чином "підбадьорити" найманців та місцеве населення, але їм мало хто повірив.

На Донбасі окупаційне угруповання розгорнуло інформаційно-психологічну операцію після зіткнення з підрозділами полку "Азов" під Горлівкою, в результаті якого ліквідовані четверо терористів, передають Патріоти України.

Як йдеться у зведенні групи "Інформаційний спротив", головна мета — нівелювати негативний вплив такого випадку на особовий склад підпорядкованих "військ" і громадську думку в "республіках", для цього придумали безглузді посили в ЗМІ.

"Серед найбільш яскравих — причетність до вилазки під Горлівкою деяких інструкторів НАТО (нібито самі ЗСУ та підрозділи ОС зокрема, не здатні на такі ефективні дії), про нанесення удару у відповідь по казармах ЗСУ, що спричинило нібито загибель 14 військовослужбовців ЗСУ... трупи вивозили вертольотами" (такий собі вигаданий удар відплати) і т. ін." — йдеться в повідомленні.

За даними "ІС", цільові посили поширюються в підконтрольних окупаційній адміністрації ЗМІ, а також у російських ЗМІ та в інтернеті. "Поки рівень цієї інформаційно-психологічної операції залишається низьким — і в лавах "військовослужбовців", і в середовищі місцевого населення цей випадок жваво обговорюється і в більшості оцінюється різко негативно для "командування" окупаційних формувань", — зазначили в повідомленні.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...