"Три рази я прощався з життям": Військовий назвав головну проблему у війні та розповів, яким бачить її завершення

Основною проблемою у нинішній війні є брак кадрів у Збройних силах України та нестача боєприпасів. Про це в інтервʼю "Суспільне Луцьк" розповів 46-річний волинський доброволець Максим Бутолін, який вже сьомий рік боронить Україну на сході, передають Патріоти України.

"Нема кому в окопах сидіти в нас, бо хочеш – не хочеш, втрати є. Навіть якщо це не 200, то санітарні втрати. Евакуація пораненої людини забирає ще двох людей... Противник змінюється – вони вчаться в нас. Вже не можна їх назвати "чмонями" – це люди, які, в принципі, вже навчилися воювати", – зазначив боєць.

Максим Бутолін зараз служить старшим сержантом танкового батальйону 54-ї окремої механізованої бригади. За його словами, кілька разів були випадки, коли дані з телефона доводилося скидати до заводських налаштувань, оскільки до ворога залишалося до 30 метрів.

"Три рази я прощався з життям... Добу були в оточенні, ледве вибились, але вийшли звідти. В оточенні можна стріляти в будь-кому напрямку, і потім для себе треба підібрати час, і зробити прорив. Хтось каже, що ми адреналінові наркомани. Служба в армії – такий якби обов’язок кожного чоловіка", – додав військовий.

Лучанин також поділився, яким військові та він особисто бачить завершення розвʼязаної проти України війни. "Є багато різних думок: кінчиться війна, як вона кінчиться. Я питаю в хлопців своїх, як ти думаєш, як вона кінчиться, ну ми дійдемо до своїх кордонів, заберемо Крим. У військового керівництва є своя якась думка, зрозуміло, що зробимо якусь демпферну зону, щоб хоча б артилерія нас не діставала, але це не кінець війни", – пояснив він, зазначивши, що, на його погляд, завершення війни відбудеться в тому випадку, коли "розвалиться" РФ і зміниться політичний устрій.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...