Три телеканали насмілилися порушити закон: Серіал "Свати" в Україні знову показують російською мовою

Кадр із серіалу "Свати"

Популярний серіал "Свати", який раніше почали транслювати українською мовою, знову показують російською. Від перекладу на національну мову відмовилися телеканали "Інтер", "Україна" та "1+1". Про це повідомили політолог Андрій Смолій і нардеп Микола Княжицький на своїх сторінках у Facebook, передають Патріоти України.

Перший закликав Національну раду з питань телерадіомовлення звернути увагу на ситуацію, що склалася. Смолій заявив, що вже тиждень тривають масові порушення "Закону про мову" по низці телеканалів.

"Тиждень ми плюємо в обличчя і говоримо, що це Божа роса. Згідно із законом всі серіали та фільми повинні бути 100% українською мовою. Але ні. Два телеканали "Україна" та "Інтер" вирішили відверто порушити закон і продовжують показувати нам серіали по Москві", – написав політолог.

Нардеп Княжицький також зазначив, що порушення закону про мову є "хамським викликом кожному українцю". "Вчора серіал "Свати" вийшов українською мовою. Але сьогодні знову російською. Хто міг їх покарати? Ух ти! Національна рада! Закон порушується! Ті, хто транслює і ті, хто цього не помічає. Якщо серйозно, то у нормальній державі так бути не може. Це не просто неповага до закону. Це хамський виклик кожному українцю", – підкреслив депутат.

Пост нардепаДо речі, в Україні діє мовний закон, згідно з яким із 16 липня 2021 року на телебаченні всі фільми і серіали, вироблені в Україні, повинні транслюватися українською мовою. А використання субтитрів на репліки, сказані іншою мовою, не має перевищувати 10% у всьому фільмі.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...