“Трибунал для керівництва Росії буде швидше”: Очільник МЗС Литви відреагував на погрози Марії Захарової

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відповів на погрозу від одіозної представниці МЗС РФ Марії Захарової. Вона звинуватила керівника литовської дипломатії у заклику до насильницької зміни влади в Росії і заявила, що за це його можуть притягнути до кримінальної відповідальності в РФ. Про іронічну відповідь Ландсбергіса на цю маячню повідомляє видання Delfi, передають Патріоти України.

"Сподіваюся, що трибунал для російського керівництва за агресію проти України буде проведено швидше, ніж трибунал для Ландсбергіса в Росії", – зазначив литовський міністр.

“Екстремістські заклики”, на думку Захарової, пролунали під час зустрічі Габріелюса Ландсбергіса з російським бізнесменом Михайлом Ходорковським. Погрожуючи кримінальною відповідальністю, одіозна дипломатка, ймовірно, мала на увазі заочний суд над Ландсбергісом, оскільки офіційно йому заборонено в’їзд до РФ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...