Трибунал над Мордором: На гаазькому суді спливли нові записи у справі про збитий "Боїнг". Про що говорили люди Путіна

У Нідерландах на суді у справі про збитий Боїнг MH17 спливли раніше не публіковані записи розмов бойовиків. 16−17 липня 2014 року — тобто напередодні і в день падіння «Боїнга» МН17 — ватажки бойовиків обговорюють, куди везтимуть і як збираються позбавлятися від ЗРК «Бук». Про це повідомляє призводить BBC, зазначають Патріоти України.

Розмови були перехоплені Службою безпеки України. Вважається, що на записи потрапили голоси «глави розвідки» «ДНР» Сергія Дубинського, його підлеглих, а також заступника командира батальйону «Схід» «ДНР» Олександра Семенова і одного з колишніх «міністрів» «ДНР» Ігоря Гіркіна.

Судячи із записів, Дубинський і Пулатов обговорювали відправку «Бука» в район села Первомайське Донецької області. Було обіцяно, що приведе установку людина з позивним «Крот». Також для охорони приїдуть три танка від батальйону бойовиків «Восток».

Надалі, судячи з переговорів, «Бук» разом з танками планувалося відправити в район Донецька, а звідти до Саур-Могили, де якраз йшли бої.

Нагадаємо, розгляд по суті справи про збитий Боїнгу почалося 7 червня. Раніше було оголошено, що в 2021 році суд запланував кілька блоків слухань, але до кінця року не планує винесення вироків.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: