Трибунал зволікати не буде: Латвії відкрила справу про військові злочини Путіна та злочин Х*йла проти людства та миру

Генеральний прокурор Латвії заявив, що існують юридичні підстави та можливості для того, щоб путін постав перед судом, передають Патріоти України.

«Швидше за все, це (суд над путіним – ред.) могло б відбутися «заочно», але не можна виключати й те, що росія видасть його чи засудить сама – юридично для цього немає перешкод».

За словами генпрокурора Юріса Стукаеса, згідно з Кримінальним законом Латвії вже розпочато справу про військові злочини та злочин проти людства та миру.

При цьому Латвія робитиме все можливе, щоб фіксувати докази, які тільки можна зафіксувати, і особливо важливо збирати дані від постраждалих.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...