Тричі в одну точку: Тактична група "Адам" показала відпрацювання М-777 у Курдюмівці (відео)

Бійці Сил оборони ведуть бої за Курдюмівку у Бахмутському районі на Донеччині. Щоб звільнити населений пункт від окупантів, аеророзвідники та артилеристи провели спецоперацію з виявлення та ліквідації противника. Відео спільної роботи виклали у Telegram-каналі тактичної групи "Адам", передають Патріоти України.

Перші кадри запису — огляд місцевості, щоб визначити можливі схованки противника. Камера збільшує зображення і добре видно, як між будинками пробирається солдат ЗС РФ. Коли аеророзвідники визначили координати цілі, по ній вдарила артилерія — у дописі вказано, що ідеться про гармату М-777.

Гармата вгатила по позиції росіян у деякому напіврозваленому будинку. Другий снаряд упав за 20-50 м лівіше. Потім — ще один удар у першу точку. При цьому третій удар показано з іншого ракурсу — тобто ситуацію відстежували відразу кількома дронами. Щоб закріпити успіх, застосували ще й четвертий снаряд.

Останні кадри запису показують майданчик, де перебували сили противника. На майданчику — руїни, вогонь та дим у точці, по якій поцілила високоточна гармата М-777.

Бої за Курдюмівку: деталі

Курдюмівка — село у Донецькій області, розташоване за 10 км на південь від Бахмуту. Населений пункт окупували росіяни взимку 2022 року, з того часу безупинно точаться бої. До війни там проживало 1200 людей.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...