Тримайся, "Штірліц": Полковник ЗСУ подає зустрічний позов проти київської блогерки, яка показово обирала Росію замість України

Український військовий Анатолій Штефан (широко відомий в мережі як Анатолій Штефан "Штірліц") вимагатиме у скандальної блогерки Таїсії Онацької компенсації за нанесену нею моральну шкоду. Це – крок у відповідь на судовий позов проросійської киянки, зазначають Патріоти України.

У суді інтереси офіцера Збройних сил України захищатиме юридична компанія "Міллер". Серед адвокатів військовослужбовця є Масі Найєм. На пресконференції, організованій Міжнародним центром протидії російській пропаганді, вони розповіли, як планують діяти далі.

Анатолій Штефан, також відомий як "Штірліц", є офіцером Збройних сил України, військовим блогером та аналітиком. Він веде свій телеграм-канал, де пише про перемоги українських захисників, антипропаганду та повідомляє інсайди. На початку 2021 року він звернув увагу на скандальне відео di.rubens, в якому та на питання про вибір між Україною та Росію надає перевагу державі-агресорці.

У вересні стало відомо, що одіозна блогерка подала позов проти офіцера ЗСУ. Вона вимагає, щоб той виплатив їй компенсацію у розмірі 150 тисяч гривень та визнав, що відео було сфальсифікованим. Дівчина також хоче, аби Штефан звернувся до компаній, які після скандалу розірвали з нею контракти про співпрацю.

Подробиці про зустрічний позов Штефана

Найєм пояснив, що у січні 2021 року блогерка розповсюдила у ютубі відео, в якому озвучує недостовірну інформацію щодо Штефана. За словами адковката, висловлювання дівчини порушують право на недоторканність честі та гідності й дискредитують репутацію військового.

Мовиться про такі фрази:

  • "Офіцер ЗСУ воює з мирним населенням";
  • "Він розмістив фотоколаж, де помістив моє усміхнене обличчя на фото з алеї Героїв Небесної Сотні";
  • "Весь шквал цього негативу викликав наш герой "Штірліц", сфальсифікуваши матеріали";
  • "Заради власної вигоди та хайпу "Штірліц" публікує це відео у всіх соцмережах, розсилає усі ЗМІ".

У позовних вимогах захист Штефана проситиме визнати цю інформацію недостовірною, поширити її спростування, а також відшкодувати завдану моральну шкоду. "Випереджаючи питання про те, чи це не є оціночним судженням: ні, це фактичні дані. Відтак, ми маємо право на те, аби визнати їх недостовірною інформацією", – підкреслив Найєм.

Ворог зробив ставку: Аналітики пояснили, навіщо РФ розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот

вівторок, 16 квітень 2024, 14:54

Російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на широкому діапазоні частот, щоб українським системам РЕБ було складніше їх збивати. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріот...

"Ми бачимо": Коваленко оцінив, як вплине іранський удар по Ізраїлю на подальшу допомогу Україні від Заходу

вівторок, 16 квітень 2024, 14:43

Після того, як Іран зі своєї території обстріляв Ізраїль дронами-камікадзе та ракетами, є ймовірність, що Україна отримає подальшу допомогу від США у формі кредиту. Або питання й надалі відкладатимуть - якщо американські конгресмени винесуть підтримку ...